Piškvorky za námi - Mini Univerzál se již rozjel

02.11.2013 11:45

Do turnaje v piškvorkách se přihlásilo celkem osmnáct hráčů a hráček.

Čtyři dívky bojovaly v kategorii D2, kde se utkaly systémem každý s každým (v tomto případě každá s každou), a to ve dvou kolech.

Nejúspěšněji si počínala Jitka Vejsadová, stříbrný post vybojovala Andrea Brägerová a bronz zbyl na Ivu Floríkovou. Věříme, že si děvčata dobře zahrála a že se ještě na nějakém dalším turnaji objeví.

Chlapců v kategorii H2 se sešlo devět, takže se hrálo ve dvou skupinách, čtyřčlenné a pětičlenné. Do následného pavouka potom postupovalo osm hráčů. Skupina B (pětičlenná) byla poměrně nabitá, Černý Petr nakonec zbyl na Štěpána Seidla, který se v rozstřelovém utkání v duchu "štěpánské náhlé smrti" utkal s pozdějším semifinalistou Štěpánem Chadimem. 

Hrálo se na čtyři minuty, což byl poměrně krátký čas, tempo bylo tudíž poměrně vysoké. V play off se čas protáhl na šest minut na kolo. Vítězství z předchozího roku obhájil Dan Prchal, který ve finále zdolal Ondru Havlíčka, na třetí místo se probojoval Martin Novák. Protože většina hráčů má ambice uspět i v okresním kole (a možná i na vyšších úrovních) turnaje středních škol Cyber Games Pišqworky, hrálo se cvičně na soutěžních arších a podle turnajového zahájení (SWAP 1).

V kategorii dospělých se sešlo pět mužů a jedna žena, hrálo se tedy v jedné šestičlenné skupině systémem každý s každým. Boje byly velmi dramatické, hráči se poporáželi navzájem. Na prvních třech místech se nakonec umístili hráči se sedmi body (z deseti možných). Velmi těsně tak zvítězil Martin Hurych, který se dělil s Jardou Zeleným o stejný rozdíl skóre (Martin 11:5, Jarda 8:2). Podle pravidel uvedených před zahájením turnaje rozhodl v Martinův prospěch vyšší počet výher (podpořil to i výsledek vzájemného zápasu). Třetí skončil Michal Štohanzl, který získal rovněž 7 bodů a měl skóre 10:6. Do těchto propočtů zasáhli i hráči na dalších místech, pátý Jakub Hurych například jako jediný dokázal porazit vítěze. Zápasy byly vyrovnané. Také jediná žena v soutěži Katka Kolouchová bojovala velmi dobře a ani ona nezůstala bez bodu.

Turnaj představoval dobrý rozjezd Mini Univerzála a věříme, že ve stejném duchu budeme i pokračovat.

Zapsal E. Hurych

Zpět

Vyhledávání

© 2010 Všechna práva vyhrazena.